Anouk – Oui oui, c’est Paris!

We reizen wat af met z’n allen.. Ook buiten de zomervakantie! Vous êtes prêts pour ‘Emmeken op Reis’ aflevering six? Oui oui, c’est Paris!

 

Anouk 3

 

Anouk deed 4 maanden onderzoek aan het gerenommeerde Hôpital de la Pitié-Salpêtrière in Parijs. De stad waar de wijnafdeling vrijwel de helft van de supermarkt beslaat (daar snappen ze het). Waar de mensen bourgondisch genieten van de lusten van het leven, maar tegelijkertijd bekend staan als dé experts in het feilloos verbergen van hun ‘joie de vivre’. How to be Parisian? Anouk helpt je:

 

Anouk 5

 

  • Zodra er een zonnestraaltje is wordt elke cm2 gras in de directe nabijheid ingezet als picknick area. Als dit betekent dat je dan op een smalle grasstrook naast een openbare weg of parkeerplaats zit maakt dat totaal niet uit: Il y aura un pique-nique!

 

  • Grijp elke mogelijkheid aan om alcohol te drinken. Zelfs tijdens je pauze op werk, in een ziekenhuis nota bene, kijkt niemand ervan op als je een aperitiefje/ wijntje/ biertje/ glaasje champagne wegtikt. Grijp tevens elke mogelijkheid aan om kaas te eten. In je eentje zomaar grote hoeveelheden brie wegkanen is hier namelijk wél cultureel en sociaal acceptabel.

 

Anouk 4

 

  • Parijzenaren drinken thee en eten des petites pâtisseries in la Grande Mosquée (13e arr.), drinken vin rouge aan de waterkant van Canal St. Martin (19e), of gaan langs bij Paname Brewing Company (19e) als ze toch meer zin hebben in une bière. Uitgaan doe je bij Concrete (11e), een soort Doornroosje, maar dan op een boot op de Seine. Vooral op zondag zijn de maandelijkse ‘All Day Parties’ drukbezocht en een echte aanrader!

 

  • Geniet van de GRATIS musea! Tot 26 jaar kun je GRATIS naar vrijwel alle musea. Toeristisch, maar GRATIS. Want hoe hard je ook je best doet een Parijzenaar te zijn, we zijn en blijven Hollanders. En dat is misschien maar goed ook..

 

Anouk 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *