Over Emmeken

Opgericht: 6 november 2004
Zinspreuk: ZAAD!
Kleuren: Lichtgeel met donkerblauw
Blazoen: Een schild met daarop Emmeken en de duivel Moenen
Ereleden: Mieke van Keimpema en Marleen Schut

 

Oorsprong:

Op een zomerse junidag kwam een groep vrouwelijke Phocanen tezamen. Zij hadden één gemeenschappelijk doel: het oprichten van een vrouwendispuut binnen de N.S.R.V. Phocas. De gehele zomer werden door deze groep enthousiaste plannen gemaakt. Omdat roddels en geruchten inherent zijn aan Phocas, werd de geheimhouding van de dames op de proef gesteld. Men weet hoe het verloopt met vrouwen die naar geheimhouding streven: het blijft altijd bij streven. Het rondgonsen van de geruchten had echter positieve gevolgen: geïnteresseerden konden een plekje binnen de groep veroveren. Zo ontstond er een oprichtingslichting van 10 leden. Dames Roeidispuut Emmeken werd opgericht op 6 november 2004.

 

Emmeken kent meerdere doelen. Zij draagt bij aan de roeivereniging door activiteiten te organiseren zoals bijvoorbeeld het befaamde Beachvolleybaltoernooi en de Ladiesnight. Tevens verschaft zij een uitvalsbasis voor ouderejaarsleden binnen Phocas die graag langer lid willen blijven. Emmeken borrelt wekelijks in haar stamkroeg café Van Rijn. Sinds jaar en dag bestaat het beeld dat Emmeken met haar theecultuur jaarlijks een legioen Chinese theeboeren onderhoudt. Deze theecultuur zou ten koste zijn gegaan van enkele leden wiens slokdarmen het adten van hete thee niet verdroegen. Deze geruchten kunnen wij bevestigen noch ontkrachten.

 

Tussen al deze activiteiten door hebben wij gelukkig nog tijd om biertjes te pakken, toernooien onveilig te maken en te booty bouncen! Onze wekelijkse borrels bevorderen de onderlinge vriendschap en maakt Emmeken het hechte roeidispuut dat zij nu is. Met plezier kleuren de Emmeken hun studententijd binnen én buiten Phocas lichtgeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.