Amber – India en Nieuw-Zeeland

In India ben ik 4 weken de gynaecologie ingedoken. Veel schreeuwende vrouwen en huilende babies: allemaal het gevolg van… ZAAD. Een extreem land maar absoluut de moeite waard!

  • Als je houdt van een avontuurtje moet je absoluut naar India. De cultuurshock zal je niet bespaard blijven. Stel je voor, je bent een blank meisje (sorry, no boys allowed) en je loopt een verloskamer binnen waar drie stalen banken staan. Daarop liggen drie vrouwen, het enige wat hen scheidt zijn de gordijntjes, verder zijn ze allemaal getuigen van elkaars bevalling. Gezellig, of toch niet.
  • Naast de overpopulatie (o.a. in de verloskamers) is het in India ook niet altijd even schoon. De kakkerlakkenfamilie in de badkamer deed mij elke ochtend weer wakker schrikken als ik een emmer water over mijn hoofd mikte.

 

amber1

 

Na alle chaos en drukte van India kun je in Nieuw-Zeeland mooi even detoxen van de ranzigheden en indrukken. De Kiwi’s zijn ontzettend relaxed, vinden alles prima en bieden je ongeveer een lift aan van plek naar plek. Dit onvoorstelbare land is een oase van rust met slechts 4 miljoen inwoners.

  • Aanraders voor de sportievelingen: de Tongariro Crossing, een wandeling van een dag door vulkanische gebergtes. Neem de omweg via Mount Doom (uit Lord of the Rings): een flinke opgave, maar het is toegestaan om flink op de schuivende rotsen te schelden. Eenmaal aan de top voel je je een enorme aansteller, want wat is het prachtig!
  • Heel Nieuw-Zeeland hangt aan elkaar van de “oeh’s” en “aah’s”. Zeker niet missen: Abel Tasman National Park en Milford Sound.

 

amber2

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *